نهادهای حقوق بشری خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغانستان از پاکستان شدند

عکس از جریان بازداشت مهاجران افغانستان توسط پولیس پاکستان

خبرگزاری بانو – جمعی از نهادها و سازمان‌های حقوق بشری و مدافع حقوق پناهجویان در نامه‌ای سرگشاده به دولت پاکستان هشدار داده‌اند که اخراج اجباری مهاجران افغانستان نقض قوانین بین‌المللی و حقوق اساسی آنان است و باید فوراً متوقف شود. این گروه‌ها تأکید دارند که روند اخراج پناهجویان افغان به‌ویژه برای کسانی که به دلیل خشونت‌های شدید، سرکوب سیاسی، آزار و اذیت و قتل‌های ناموسی از کشورشان فرار کرده‌اند، مغایر با تعهدات قانونی پاکستان و حقوق انسانی آن‌هاست.

در این نامه سرگشاده آمده است: «بسیاری از مردان و زنان افغان به‌ویژه مدافعان حقوق بشر و فعالان به دلیل شرایط دشوار و خطرات جانی، کشور خود را ترک کرده‌اند.» نهادهای حقوق بشری همچنین اشاره کرده‌اند که اقدامات اخیر پاکستان شامل «مهاجرت اجباری، بازداشت، هزینه‌های گزاف برای دریافت ویزه و اخراج قریب‌الوقوع دسته‌جمعی» مهاجران افغان فشارهای بی‌سابقه‌ای را بر این افراد وارد کرده است.

دولت پاکستان به پناهجویان افغان که در انتظار اسکان مجدد به کشورهای مقصد از جمله ایالات متحده، آلمان، استرالیا، فرانسه و بریتانیا هستند، تا تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۲۵ مهلت داده است تا این کشور را ترک کنند، در غیر این صورت با اخراج اجباری مواجه خواهند شد.

این نامه سرگشاده همچنین گزارش می‌دهد که نیروهای پلیس پاکستان مدافعان حقوق بشر و کودکان را بازداشت کرده و آن‌ها را بدون همراهی خانواده‌هایشان به‌طور اجباری اخراج می‌کنند. این وضعیت به‌ویژه برای زنان باردار، سالمندان و افراد دارای معلولیت که از این اخراج‌ها مستثنی نشده‌اند، بسیار نگران‌کننده است. حتی برخی از افرادی که دارای ویزه‌های فعال و حقوق قانونی برای ماندن در پاکستان هستند، نیز در معرض اخراج اجباری قرار دارند.

نهادهای حقوق بشری همچنین به خشونت‌های مبتنی بر جنسیت علیه زنان و دختران مهاجر در زندان‌های پاکستان اشاره کرده‌اند و از دولت پاکستان و جامعه جهانی خواسته‌اند تا از ادامه این روند جلوگیری کنند. آن‌ها تأکید کرده‌اند که پناهجویان نمی‌توانند جریمه شوند یا مجبور به اخراج اجباری شوند و باید از حمایت قانونی برخوردار باشند.

در نهایت، در این نامه از دولت پاکستان و جامعه جهانی خواسته شده است که قوانین بین‌المللی در خصوص حقوق پناهجویان به‌ویژه زنان و دختران افغان رعایت شود و تضمین‌هایی برای حمایت قانونی از آنان در نظر گرفته شود تا از اخراج اجباری و خشونت‌های بیشتر جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *