رابطه گرم هند و طالبان، پاکستان را به داعش نزدیگ کرده است

خبرگزاری بانو: ‏روزنامه هندی ساندی گاردین روز یک‌شنبه مقاله‌ای از احسان‌الله احسان، سخنگوی پیشین تحریک طالبان پاکستانی را منتشر کرده است.
به باور این مقام پیشین «تی‌تی‌پی»، «اکنون تغییر خطرناکی در سیاست پاکستان در حال ظهور است.» او افزوده که «پاکستان از مدت‌ها بدین‌سو از داعش به عنوان یک نیروی نیابتی در افغانستان استفاده کرده تا طالبان افغان را تحت فشار قرار دهد.»
احسان نوشته که طالبان افغان در واکنش به انتقادهای پاکستان در مورد حمایت این گروه از شبه نظامیان پاکستانی، مدعی شده که اسلام‌آباد برای داعش در بلوچستان پایگاه داده است، اتهامی که وزارت خارجه پاکستان آن را قویاً رد کرده است.
احسان‌الله احسان نوشت: «به‌کارگیری پاکستان به‌عنوان یک گروه نیابتی داعش در افغانستان، هم نتیجه و هم ادامه شکست‌های استراتژیک این کشور است. سیاستگذاران پاکستانی در وضعیت ناامیدی گرفتار شده‌اند که آن‌ها را وادار به بازگشت به استراتژی‌های شکست‌خورده پیشین کرده است.»
به اساس نوشته‌ی احسان، هند با این که حامی دولت پیشین افغانستان بود، با بازگشت طالبان به قدرت روابط خود را با این گروه بهبود بخشیده است. این در حالیست که طالبان گروه نیابتی پاکستان بود.
احسان نوشت که پاکستان مدت‌ها تلاش کرده است تا نفوذ خود را در افغانستان حفظ کند، اما طالبان ترجیح داده است با هند روابط نزدیک تجاری، دیپلماتیک و سیاسی برقرار کند.
به گفته او، «اسلام‌آباد نمی‌خواهد افغانستان روابط نزدیکی با هند برقرار کند، زیرا این امر موجب افزایش نفوذ دهلی در منطقه خواهد شد.»
از نظر سخنگوی سابق تی‌تی‌پی، پاکستان حالا به دنبال هرج و مرج در افغانستان است تا طالبان را زیر فشار قرار دهد و داعش یکی از آن ابزارها است.
او هشدار داد که «افزایش فعالیت‌های داعش در افغانستان تهدید بزرگی است و این مسئله همچنین باعث وخامت بیشتر روابط بین افغانستان و پاکستان خواهد شد.»
ادعای حمایت پاکستان از داعش پیش از این بارها از سوی مقامات طالبان افغان مطرح شده است. در تازه‌ترین مورد پس از بازداشت یکی از عوامل حمله سنبله ۱۴۰۰ به میدان هوایی کابل در پاکستان، سخنگوی طالبان اسلام‌آباد را متهم کرد که از داعش به‌عنوان یک ابزار استفاده می‌کند و پناهگاه‌های این گروه در پاکستان مستقر است.
این گروه مدعی شده که رهبران و اعضای شاخه خراسان داعش با کمک سازمان‌های استخباراتی از افغانستان به خیبرپختونخوا و بلوچستان پاکستان منتقل شده‌اند.
با این‌حال پاکستان ضمن رد این ادعاها، وجود رهبران، اعضا و پایگاه‌های آموزشی شاخه خراسان داعش در این کشور را «تهمت» می‌داند.
گزارش شورای امنیت سازمان ملل اما تاکید دارد که داعش تحت حمایت طالبان در افغانستان کمپ‌های آموزشی ایجاد کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *