یونما: طالبان زندگی با عزت مردم را لگدمال کرده است

BANO NEWS

خبرگزاری بانو: ‏روزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان، روز دوشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان در مورد افغانستان گفت که طالبان در بیش از سه سال اخیر به تعهدات بین‌المللی به صورت گزینشی عمل کرده‌اند. او از طالبان خواست که تمام تعهدات بین‌المللی افغانستان را رعایت کند و با قواعد بین المللی برخورد سلیقه‌ای نداشته باشد.
رئیس یوناما همچنین گفته، افراد زیادی به یوناما مراجعه می‌کنند و می‌خواهند که این دفتر نگرانی‌های آنها را با شما در میان بگذارد. آنها به شدت از مداخله طالبان در امور خصوصی خود ناراض اند و نگران اند که افغانستان بیشتر از این در میان ملل جهان منزوی شود.
او گفت که مردم افغانستان از نبود منازعه در کشور استقبال می‌کنند اما «این صلحی نیست که زندگی توام با عزت را برای مردم به بار آورده باشد و حقوق انسانی آنها رعایت شود.»
رئیس یوناما گفت طالبان در تعامل با کشورهای جهان بر یک سلسله اصول بین‌المللی مانند حاکمیت ملی افغانستان تاکید دارند، اما سایر تعهدات دولت افغانستان را نادیده می‌گیرند.
رزا اوتونبایوا گفت که طالبان خواستار تعامل با جهان است اما این به عهده مقام‌های طالبان است که آیا می‌خواهند در نظام بین‌المللی ادغام شوند و آیا گام‌های لازم را بر می‌دارند یا نه.
او از کشورهای که با طالبان رابطه برقرار کرده‌اند خواست که در تعامل با این گروه طوری عمل کنند که منافع مردم افغانستان، جامعه جهانی و طالبان رعایت شود.
شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه بار دیگر نشستی درباره وضعیت افغانستان برگزار کرد که در آن نماینده دبیرکل سازمان برای افغانستان گزارش خود را در مورد این کشور ارایه کرد.
او گفت که بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که تعامل سیاسی با طالبان نتیجه‌ای در بر ندارد. او تاکید کرد که فضای تعامل با طالبان محدودتر شده و جهان صبر خود را از دست می‌دهد.
وی افزود که با دور شدن رژیم طالبان از تعامل با جهان، «مقامات تندروتر این رژیم جسورتر شده و محدودیت‌های بیشتری علیه مردم اعمال می‌کنند.»
رزا اوتونبایوا همچنین به قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که سال گذشته تصویب شد، اشاره کرد و آن را دارای تاثیرات مخرب دانست. به گفته او، این قانون نشان داد که اولویت طالبان، ایدیولوژی آن‌هاست.
نماینده سازمان ملل با تاکید بر اهمیت رعایت حقوق بشر، گفت که بازگرداندن افغانستان به جامعه جهانی بدون توجه به این مسئله ممکن نیست. او به تلاش‌های سازمان همکاری اسلامی و نشست فوق‌العاده علمای جهان اسلام در پاکستان اشاره کرد و گفت که «مصوبات این جلسات هیچ تاثیری بر تغییر موضع طالبان در قبال حقوق زنان نداشته است.»
وی خاطرنشان کرد که برعکس، طالبان محدودیت‌ها را بیشتر کرده و حتی موسسات آموزش طبی را نیز ممنوع کرده‌اند و آخرین امکان تحصیل را از زنان گرفته‌اند. او با اشاره به رقم درشت مرگ‌ومیر مادران و کودکان در افغانستان هشدار داد که ممنوعیت آموزش طبی برای زنان و دختران، تاثیرات جبران‌ناپذیری بر سلامت جامعه خواهد داشت.
نماینده سازمان ملل نسبت به کاهش کمک‌های بین‌المللی هشدار داد و گفت که توقف یا کاهش این کمک‌ها، وضعیت ناپایدار و شکننده افغانستان را وخیم‌تر کرده و پیشرفت‌های اندک موجود را نیز از بین خواهد برد. رزا اوتونبایوا تاکید کرد که در چنین شرایطی، مردم افغانستان راهی جز مهاجرت نخواهند داشت.
او همچنین به وضعیت امنیتی افغانستان اشاره کرد و گفت که با وجود کنترول طالبان بر کشور، حملات انتحاری و حوادث امنیتی همچنان رخ می‌دهد. او با اشاره به حمله اخیر علیه نیروهای طالبان در قندز و حمله به وزارت شهرسازی این گروه، تصریح کرد که کشورها نگران وضعیت امنیتی افغانستان هستند و به توانایی و تعهد طالبان در مقابله با گروه‌های تروریستی تردید دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *