تناقض در سیاست‌های آموزشی طالبان؛ حنفی: برای گسترش تعلیم و تربیه متعهد هستیم

خبرگزاری بانو – در حالی‌ که طالبان برای بیش از سه سال دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش محروم کرده‌اند، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس‌الوزرای این گروه، ادعا کرده است که طالبان متعهد به گسترش تعلیم و تربیه در سراسر افغانستان، به‌ویژه مناطق دوردست هستند.

حنفی روز پنج‌شنبه، ۳۰ حوت، در مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ در لیسه امانی کابل گفت که مقام‌های طالبان، به شمول هبت‌الله آخوندزاده، رهبر این گروه، برای ایجاد یک «نظام معارف خوب» تلاش می‌کنند. او از دانش‌آموزان خواست که از فرصت‌های موجود برای فراگیری دانش استفاده کنند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که طالبان از زمان بازگشت به قدرت، آموزش دختران را در مکاتب و دانشگاه‌ها ممنوع کرده‌اند و تاکنون هیچ جدول زمانی برای بازگشایی این مراکز ارائه نکرده‌اند. این اقدام با محکومیت گسترده جهانی روبه‌رو شده، اما طالبان همچنان درباره آینده تحصیل دختران سکوت کرده‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که رهبر طالبان، هبت‌الله آخوندزاده، برخلاف آموزه‌های اسلامی، نیمی از جامعه افغانستان را از حق آموزش و اشتغال محروم کرده است. در همین حال، برخی مقام‌های این گروه به‌گونه‌ای مستقیم یا غیرمستقیم، اهمیت بازگشایی مکاتب دخترانه را کم‌اهمیت جلوه داده‌اند.

در ماه عقرب سال جاری، مولوی عبدالکبیر، وزیر مهاجرین و عودت‌کننده طالبان، در واکنش به پرسش خبرنگاری درباره بازگشایی مکاتب دخترانه، این موضوع را به تمسخر گرفت.

با وجود وعده‌های پراکنده برخی مقام‌های طالبان درباره آموزش، مردم افغانستان و جامعه جهانی همچنان منتظر اقدامات عملی برای بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌های دخترانه هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *