تل‌آویو راه را بر دیپلماسی عربی بست

خبرگزاری بانو: در حالی که تلاش‌ها برای حمایت منطقه‌ای از دولت فلسطین شدت گرفته، منابع دیپلماتیک گزارش داده‌اند که اسرائیل مانع ورود یک هیأت بلندپایه از وزیران خارجه کشورهای عربی به کرانه باختری شده است—اقدامی که تنش‌های دیپلماتیک میان تل‌آویو و همسایگان عرب را وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

قرار بود روز یک‌شنبه، وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه، مصر و اردن با سفر به رام‌الله، با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کنند. این سفر که نخستین حضور رسمی یک وزیر خارجه سعودی در مناطق اشغالی پس از جنگ ۱۹۶۷ عنوان شده بود، از سوی اسرائیل مسدود شد.

منابع نزدیک به دولت اسرائیل اعلام کرده‌اند که تل‌آویو این تصمیم را پس از مشورت‌های فشرده به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، اتخاذ کرده است. به گفته یک مقام رسمی، اسرائیل نگران آن است که این دیدار به عنوان یک حرکت نمادین در جهت به‌رسمیت‌شناسی دولت مستقل فلسطین تعبیر شود.

هیأت عربی قرار بود به رهبری شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، وارد کرانه باختری شود. این سفر می‌توانست نشانه‌ای از همبستگی دیپلماتیک عربی با فلسطینیان و پاسخ به افزایش فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل در پی جنگ غزه باشد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، کشورهای شرکت‌کننده در این هیأت درباره تصمیم اسرائیل واکنش رسمی نشان نداده‌اند. اما تحلیلگران معتقدند این اقدام می‌تواند شکاف موجود میان اسرائیل و برخی کشورهای عربی را، که پیش‌تر در چارچوب «توافق‌نامه‌های ابراهیم» روابط خود را عادی کرده بودند، عمیق‌تر کند.

از سوی دیگر، عربستان سعودی و متحدانش بارها بر ضرورت تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرزهای پیش از ۱۹۶۷ تأکید کرده‌اند—موضعی که در روزهای اخیر، با حمایت رسمی فرانسه برای به‌رسمیت‌شناسی کشور فلسطین نیز تقویت شده است.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که وضعیت انسانی و سیاسی در سرزمین‌های فلسطینی به شدت بحرانی‌ است و فضای دیپلماتیک منطقه‌ای در رابطه با آینده نزاع فلسطین-اسرائیل بار دیگر دستخوش تغییراتی جدی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *